Lestips Klimaatweek

Op deze pagina hebben we voor alle leerjaren een activiteit of proefje verzameld, allemaal ontworpen en gekozen om het klimaat tastbaar te maken in de klas. Deze opdrachten variëren van 10 minuten tot 60 minuten (of zelfs langer!) en hebben één gemeenschappelijk doel: het begrijpen van alles rondom ons klimaat.

Laten we leren, experimenteren en bouwen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal! 🌿🔬

Heb je vragen over een opdracht of over onze lessen, neem dan contact op met de consulent uit jouw wijk!

Groep 1 en 2

Welkom kleuters in de wondere wereld van water en warmte! Laten we samen ontdekken hoe deze twee dingen samenhangen en hoe we goed voor onze aarde kunnen zorgen tijdens de klimaatweek.

Groep 3 en 4

Bereid je voor op een avontuur terwijl je samen met de klas op onderzoek gaat om te ontdekken waar de warmte in school vandaan komt. Tijdens deze opdracht ga je op ontdekkingstocht om erachter te komen hoe dit allemaal werkt en waarom het zo belangrijk is voor ons milieu.

Groep 5 en 6

Stap in de wereld van duurzaamheid en alternatieve energie met dit spannende knutselproject. Tijdens de klimaatweek dagen we jullie uit om een rijdende auto te creëren die niet op benzine, maar op luchtkracht werkt. Het is een geweldige manier om te begrijpen hoe we op milieuvriendelijke manieren kunnen reizen.

Groep 7 en 8

Ga samen met de leerkracht als onderzoeker aan de slag. Wat is CO2 en wat moet je ermee? Hoe kunnen we ontdekken dat er CO2 in de lucht zit? Onderzoek dit in dit korte proefje.